domingo, 30 de marzo de 2014

Taller de cultivo de setas na casa


O próximo sábado día 5 de abril pola mañá teremos un taller de cultivo de setas, impartido por Miguel Ángel Rodríguez,  http://micologiasalvaterra.blogspot.com.es/search/label/Cultivo%20setas.

O taller terá parte práctica e parte teórica. Ademáis os participantes levarán unha bolsiña de micelio para que poidan iniciar o seu propio cultivo.

CONTIDOS DO TALLER

- Introducción
- Breve reseña histórica da funxicultura
- Composición nutritiva e propiedades medicinais
- Clasificación dos fungos (saprófitos, micorrícicos e parásitos)
- Morfoloxía, partes dunha seta e reproducción
- Factores de crecemento
- Obtención e multiplicación de micelio
- Cómo obter micelio en grao
- Fases xerais do cultivo (tipos de sustratos: troncos, palla, podas etc., incubación e colleita)

Para os que non somos expertos recoñecendo setas, e para dispoñer delas todo o ano, este pode ser un método cómodo e seguro.


domingo, 16 de marzo de 2014

Próximos cursos e obradoiros en Pousadoira

Cociña italiana, cultivo de setas e elaboración de cervexa caseira serán os próximos obradoiros que faceremos en Casa Pousadoira en marzo e abril.


Elaboración de pasta fresca e recetas de cociña italiana.

O próximo 29 de marzo, sábado, teremos un obradoiro para aprender a elaborar pasta fresca na casa, e ademáis cociñaremos 7 recetas de cociña italiana, recetas coas que comeremos ao remate do curso, que se realizará ao longo da mañá, de 10 a 14 horas. Así que este curso ten un doble aliciente, aprender e degustar o aprendido. Tallarines, risotto, lasagna, tiramisú...
Contaremos para impartilo con Vanesa Oporto, profesora de cociña.  Prezo: 40 euros

Cultivo de setas

O sábado seguinte, 5 de abril, teremos un obradoiro para aprender a cultivar setas na casa. Aprenderemos unha chea de cousas sobre os fungos, clasificación, morfoloxía, propiedades nutritivas, e por suposto cómo cultivalos nós mesmos, en troncos,  en restos de podas, palla ou borras de café. Será tamén pola mañá de 10 a 14 horas, con pausa para un café.

Este curso impárteo Miguel Ángel Rodríguez, de Micología Salvaterra (micologiasalvaterra.blogspot.com.es) e costa 35.00 euros


Cociendo el ceral para cerveza
Elaboración de cervexa caseira

O 12 e 13 de abril repetiremos o noso xa clásico curso de elaboración de cervexa. O ultimo tivemos que suspendelo así que o trasladamos para esta data. Aproveitade porque igual é o último curso de cervexa desta tempada. Coma sempre estará impartido por Miguel Anxo Abraira e durará día e medio, o sábado todo o día e o domingo pola mañá. Terá parte teórica e práctica, elaborando unha pequena partida de cervexa. Explícase o proceso desde o malteado do cereal.
O prezo é de 45.00 euros.


Para inscribirvos nalgún dos cursos podedes chamarnos ao 981777898  ou  607767369 ou enviarnos un correo a info@pousadoira.com.

Agardamos que estas actividades resulten interesantes, e animámosvos a propoñernos outras.