martes, 18 de febrero de 2014

6º Curso de elaboración de cervexa 8 e 9 de marzo de 2014.Miño, A Coruña

Empezamos a tempada dos cursos de primavera en Casa Pousadoira. E empezamos cun clásico xa, que é o noso curso de elaboración de cervexa caseira.

Mirando a densidade


Este é un curso que dura un día e medio, o sábado todo o día e o domingo pola mañá. Consta dunha parte teórica, onde se repasan as materias primas que interveñen na elaboración da cervexa, (cereais, lúpulos, levaduras...), e o proceso de elaboración, incluido o malteado do cereal. A continuación elabórase unha partida de cervexa, que ao finalizar o curso queda fermentando. Aqueles que o desexen poden vir un par de semanas despois ao embotellado da mesma.

Coma sempre podese quedar a durmir na casa e máis a xantar e/ou cear o sábado.






Facendo unha cervexa de frambuesa

CONTIDOS DO CURSO


- Presentación do curso
- Visión global do proceso biotecnolóxico
- Ingredientes e utensilios a usar na elaboración caseira de cervexa

- Etapas na elaboración da cervexa                     
- Clausura do curso (embotellado da cervexa)

Ao tempo que se dan as explicacións teóricas iranse vendo todos os pasos na práctica, desde o malteado do cereal até o embotellado.

IMPARTIDO POR


Miguel Anxo Abraira Sobrado: Técnico en Saude Ambiental, con amplia experiencia no campo da elaboración de productos agroalimentarios coma bebidas e conservas vexetais.

DATAS: 8 e 9 de marzo de 2014
O 8 todo o dia e o 9 pola mañá.

LUGAR: Casa Pousadoira
Pousadoira, Callobre Miño A Coruña
          
PREZO DO CURSO: 45.00 euros
Pernoctación en Casa Pousadoira: 20.00 euros con almorzo incluido
Comidas: 10.00 euros cada unha

MAIS INFORMACIÓN E RESERVAS: info@pousadoira.com   981777898   607767369

No hay comentarios:

Publicar un comentario